tiistai 27. joulukuuta 2011

musiiiiiiiiikkia !

N: Yks lukija ehdotteli muutamia juttuja postauksiin, joten koska miun kamera on Suvilla lainassa (et se sais ne haasteet vihdoin tehtyy, ja se tykkää paljo enemmä joulusta ku mie, nii aattelin et se saa sit niitä joulujuttujaki laitella), ni aattelin että teen tän helpoimman nyt tästä ensin (ja aattelin tehä tän kunnolla, et kerron nyt vähä enemmäkii miu musiikinkuuntelusta ja musiikkimausta).

Mie voisin nyt tähä alkuu mainita, et musiikki merkitsee miulle nii paljo ettei sitä sanat pysty kuvailemaa. Musiikki on aina ollu tosi lähel miun sydäntä, ja joka päivä oon silti yhtä ihmeissäni siitä, mite se voi vaikuttaa mielialaa nii paljo. Yks biisi ja miun päivä on pelastettu, toine biisi ni miun hyvä mieli on poissa. Kuuntelen jokapäivä musiikkii ees jonku verra (tai vähintää ite sit lauleskelen jotai =D). Yleensä koneel olles iTunesist tai sit etin youtubest jotai uusii biisei. Aamusi ku oon lähös kouluu kuuntelen radioo.

En tykkää kuunnella mitää Voicee tai NRJ:tä, koska siel soi aina ne samat biisit. Kuuntelen YleX:ää, koska vaik sieltäkii tulee aika paljo samoi biisei, ainaki sillo iha aamusta, nii ne biisit on sellasii mitä harvemmi muil kanavil soitetaa, ja siel soi sellane musiikki mist tykkään kaikist enite (ja siel on luonnollisesti parhaimmat juontajat ja ohjelmat jne). Ja YleX on kans superhyvä kanava uusien biisien bongauksee niitten Uuden musiikin aamu- ja iltavuorojen ansiosta! Noista alimmaisist biiseistäki suurin osa on kuultu sieltä ekaa kertaa.

En osaa määritellä sitä miun lempimusaa kyl mihikää yhtee genree, mut enite kuuntelen kaikkii rockin eri lajei, niiku just punkkii, alternativee, klassist ym. mut kuuntelen myös esim. bluesii, räppii, poppii, heavy metallii... Melkee mitä vaa, mut en yleensä tykkää niist soittolistahiteist.

Oon nyt täs viime kuukausien aikan hurahtanu aika taval ensinnäki toho vähä vanhempaa musiikkii, niiku vaik Ramonesii, Led Zeppelinii ja Melvinsii (vaik ne nyt viel soittaaki, mut se vanhempi musa on parempaa). Ja toiseks suomalaine musiikki on kans nyt alkanu iskee enemmä. Joskus viel pari kolme vuotta sit en tykänny oikeestaa mistää suomalaisest, mut nyt kuuntelen paljo enemmä esim suomiräppii ku ulkomaalaist (kolme-neljä vuotta sit en voinu sietää suomiräppii).

Miul menee nää musiikinkuuntelut enimmäksee fiiliksen mukaa, mikä on aika perus, mut kans vuodenaikojen mukaa. Kesäl kuuntelen aina paljo enemmä just sitä suomiräppii - muullo en oikeestaa ollekaa - ja poppii ja muuta kevyempää musiikkii, ja sit se raskain rocki jää kesäsi vähä sivummalle.

Mut se siitä selostuksesta (jos nyt jäi viel jotai mielen päälle ni eiku kysymää). Tässä ois nyt ekana miun lempparibändeiltä joku biisi. En osais ikinä valita yhtä biisii yheltä bändiltä, et mikä ois paras, nii päätin nyt ottaa sellaset biisit jokaiselta mitä kuuntelen täl hetkel eniten.


coldplay - trouble



foo fighters - DOA



guns n' roses - this i love



kings of leon - the immortals



nirvana - pennyroyal tea



oasis - rock n' roll star



ramones - judy is a punk



red hot chili peppers - zephyr song


Sit laitan vielä pari ekstrabiisiä, sellasii jotka on niiiin superhyviä et tekis mieli kuunnella niitä koko ajan!




Ootan jo iha innol Donkeyboyn uutta levyy! Tää biisi on vaa iha törkeen hyvä (ja videoki on tosi makee), kuulin tän ekan kerra radiosta joskus ehkä kuukaus sitte ja rakastuin heti. Tykkäsin hirveesti näitten ekastakii levystä, joten ei se tokakaa voi olla muutaku hyvä!




Tää on tietääkseni suht uus bändi, mut silti tätä on jo tituleerattu Suomen Paramoreks. En kyllä ihmettele, aika samanlaist musiikkiaha nuo molemmat soittaa. Mut tää on kyl iha superhyvä biisi, en oo muita kuullu Nimettömältä (onks siltä ees tullu muita biisejä?), mut oon iha varma et tuun tykkää niistäki vähintää yhtä paljo!



Ja taas yks YleX:n ansiosta löydetty biisi. Ku kuulin tän ekan kerra nii se oli vaa yksinkertasesti rakkautta. Ton laulajan ääni on vaa käsittämättömän hyvä ja siit äänest, sekä täst musiikist yleensäkkii tulee IHA mielee Hanson (mikä on kans nii hyvä!!). Ja taitaa Hansonilla itseasias olla samanniminen biisiki olemassa ku tämä. =D



Ja sitte Rihannan uuen albumin nimikkobiisi. Tykkäsin iha sairaan paljo siitä Loud-levystä, kuuntelin sen viime joululomal valehtelematta varmaa sata kertaa läpi. Siin levyl ei ollu yhtäkää biisii mist en ois tykänny, mut tää uus ei kyl nii paljoo innosta, paitsi just tää biisi. En tiiä mikä täs nyt nii viehättää, mut täs on tarttuva rytmi ja sanat jää hyvi päähä (mikä on aina plussaa mis vaa biisis =D).



Ja vikaks tää ihana ihana biisi. Oon vast nyt pari kuukaut sitte rakastunu Pariisin Kevääsee. Niitten lyriikat on vaa jotai nii ihanaa ja ne musiikit ja soittimet sopii aina iha täydellisesti niihi sanoihi. Ja tää uus biisi on jotai nii parhautta, ku kuulin tän eka kerra nii lopetin kaiken muun tekemisen ja keskityin vaa kuuntelee tätä.

Tekis viel mieli laittaa vaik kui monta biisii lisää, mut ehkä tähä on nyt hyvä lopettaa, muute istun täs viel aamullakii (ja kelloha on jo nyt iha tarpeeks..... =D). Muttamutta, toivon mukaa jotku löys jotain kivoja biisejä näistä (yritin noi ekatki biisit valita vähä sillee, ettei ne oo just niitä mitkä on soinu radioissa tms.). Ja tosiaa kyselkää jos joku asia jäi askarruttamaa =)

6 kommenttia:

  1. NOOOOORA!!! omg en voi uskoo ootsieki rakastunu pariisin kevääsee!! ooh oon nii ylpee siusta!! :)))):)

    VastaaPoista
  2. jooo! itseasias se on viel siun ansiota ;Dd ku sillo ko teil oli ne äikän vaikuttavat tekstit ja siul oli se pikku huopalahti ni sit ku kuuntelin sen siit siu ipodist ni olin et ei hitto tää on tääää sit aloin kuunnella sitä enemmää =Dd

    VastaaPoista
  3. Ooi, tää on ihana ;o :DD okei menin sanattomaks, en osaa sanoo muuta. :D

    VastaaPoista
  4. ihana blogi!!! noi biisit on kivoi! kuuntelin kaikki! :d lööysiin pari ipodilleni ladattavaa kin (:


    http://helloworld-elina.blogspot.com/

    VastaaPoista
  5. kiitoksii! :-) noi on kyl kaikki iha mahtavii biisei, kiva et löyty jotain uutta !
    -N

    VastaaPoista